, Wojager
, Wojager

Smaki Roztocza - cebularz, gołąbki z kaszą, piróg

Komentarze 2
2021-06-18

Witam szanownych podróżników!
W zeszłym roku po raz pierwszy odwiedziłem Roztocze, jednocześnie tworząc wideo z podróży, które wrzuciłem do sieci na swój kanał (zachęcam gorąco do "prenumeraty", jeżeli moje amatorskie "przewodniki" są dla was przydatne !). Podczas zgłębiania wątków kuchni regionalnej miałem okazje spróbować piroga. Bliskie z nim spotkanie opisałem w załączonym filmie. Jak dowiedziałem się od Pani, która rzeczone danie przygotowywała, to na przestrzeni czasu zmienił on zupełnie formę i obecnie nie występuje w cieście. Opinie na ten temat są podzielone jak później się okazało i podobno on NIGDY nie występował w wersji z ciastem. Więc jak to w końcu z nim jest?
Pozdrawiam

Komentarze

Zostaw swój komentarz

Anna Piernikarczyk
02 lipiec 2021 10:06

Piekne jest Roztocze, dawno nie bylismy, będzie trzeba pomysleć 🙂 Pozdrawiam

Malinda79
23 czerwiec 2021 14:24

Muszę wreszcie tam się wybrać! Już tyle czytam o tych terenach, a jeszcze nie było okazji.

Wycieczka na mapie

Zwiedzone atrakcje

Ostatnie zmiany atrakcji:
Znajdziesz nas na:
PolskieSzlaki.pl - polskie atrakcje - popularny portal turystyczny tworzony od 2005 roku przez aktywną rodzinkę złożoną dziś z mamy, taty i trzech córek. Sercem Polskich Szlaków jest blog z ciekawymi wpisami i fotorelacjami z wypraw oraz opisy atrakcji turystycznych w Polsce z pięknymi zdjęciami i informacjami praktycznymi.
W sezonie notujemy 80 tys. Użytkowników na dzień, poza sezonem około 10 tys. Na profilu facebookowym mamy ponad 40 000 polubień, na Instagramie 3 600 obserwujących, a nasz kanał YouTube subskrybowało ponad 1 000 osób.
Jeżeli chcesz nas wesprzeć to możesz zamówić nocleg przez Booking.com - ciebie to nic dodatkowo nie kosztuje, a my dostaniemy drobną prowizję. Dziękujemy!
Copyright 2005-2021